Media

News

MBOT CEO ROUNDTABLE 2023

Jun 06, 2023

Buat julung-julung kalinya, Lembaga Teknologis Malaysia (MBOT) menganjurkan program MBOT CEO Roundtable mengumpulkan 42 pemimpin industri teknologi dan ahli akademik.

CAMPUS TECH TALK [email protected]

May 31, 2023

Program Campus Tech Talk TUNE yang diadakan di Dewan Kuliah, Universiti Malaysia Pahang (UMP) merupakan siri kedua jelajah program TUNE.

MBOT BORNEO SYMPOSIUM 2023

May 11, 2023

Majlis ini telah dirasmikan oleh YAB Datuk Patinggi Tan Sri Dr. Abang Haji Abdul Rahman Zohari Bin Tun Datuk Abang Haji Openg, Premier Sarawak.

CAMPUS TECH TALK [email protected]

Apr 14, 2023

Seramai 36 orang pelajar dalam bidang Teknologi Maklumat telah hadir mendengar sesi perkongsian ini.

WTC: WOMEN IN HEELS DI KLIA1

Apr 11, 2023

Semasa program ini, peserta telah mendapat pengalaman berada di bilik simulator penerbangan.

WTC: WOMEN IN HEELS DI PLYTEC HOLDING BERHAD

Mar 23, 2023

Lawatan ini telah disertai oleh 11 teknologis wanita dalam bidang Teknologi Bangunan dan Binaan dan Teknologi Pembuatan dan Industri serta beberapa kakitangan teknikal wanita dari Plytec.

MBOT CERTIFICATION PROGRAM LAUNCHING WITH PRPC GROUP OF COMPANIES

Mar 21, 2023

Majlis ini diadakan sebagai simbolik permulaan satu program khas untuk membimbing kakitangan teknikal PRPC mendapatkan pengiktirafan profesional MBOT.

KUNJUNGAN HORMAT PRESIDEN MBOT KEPADA YB MENTERI SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI

Mar 13, 2023

Dalam pertemuan itu, YBhg. Datuk Siti Hamisah berkongsi perkembangan dan agenda terkini hala tuju MBOT dalam memperkasa bakat-bakat teknologi tempatan. 

BENGKEL KUMPULAN KERJA TEKNOLOGI DAN TEKNIKAL (TTWG)

Feb 25, 2023

TTWG berperanan untuk menasihati, memberikan input dan pandangan berkaitan bidang teknologi dan teknikal MBOT bagi memastikan MBOT sentiasa relevan serta selari dengan perkembangan terkini.

MBOT DAN PERKESO TANDATANGAN MOU KERJASAMA DENGAN PERKESO BAGI MEMPERKASA PELUANG PEKERJAAN DENGAN MEMBERI PENGIKTIRAFAN KEPADA TEKNOLOGIS DAN JURUTEKNIK

Feb 13, 2023

MBOT memeterai MoU bersama Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) bagi memperkasa peluang pekerjaan dengan memberi pengiktirafan kepada teknologis dan juruteknik di Malaysia.