Media

News

MBOT CERTIFICATION PROGRAM LAUNCHING WITH PRPC GROUP OF COMPANIES

Mar 21, 2023

Majlis ini diadakan sebagai simbolik permulaan satu program khas untuk membimbing kakitangan teknikal PRPC mendapatkan pengiktirafan profesional MBOT.

BENGKEL KUMPULAN KERJA TEKNOLOGI DAN TEKNIKAL (TTWG)

Feb 25, 2023

TTWG berperanan untuk menasihati, memberikan input dan pandangan berkaitan bidang teknologi dan teknikal MBOT bagi memastikan MBOT sentiasa relevan serta selari dengan perkembangan terkini.

MBOT DAN PERKESO TANDATANGAN MOU KERJASAMA DENGAN PERKESO BAGI MEMPERKASA PELUANG PEKERJAAN DENGAN MEMBERI PENGIKTIRAFAN KEPADA TEKNOLOGIS DAN JURUTEKNIK

Feb 13, 2023

MBOT memeterai MoU bersama Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) bagi memperkasa peluang pekerjaan dengan memberi pengiktirafan kepada teknologis dan juruteknik di Malaysia.

KUNJUNGAN HORMAT PRESIDEN MBOT KE ATAS PENGARAH INTAN

Feb 10, 2023

Tujuan kunjungan hormat tersebut ialah membincangkan inisiatif-inisiatif untuk meningkatkan kapasiti teknologis dan juruteknik dalam sektor awam.

LAWATAN MBOT KE ADTEC TERENGGANU

Jan 19, 2023

Semasa perjumpaan tersebut, kedua-dua pihak telah membincangkan mengenai kolaborasi strategik program-program yang dianjurkan oleh ADTEC.

KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA PRESIDEN INTERNATIONAL CYBER SECURITY CERTIFIED BODY (ICSCB)

Jan 16, 2023

Mesyuarat ini telah membincangkan mengenai prosedur permohonan akreditasi program Diploma yang akan ditawarkan oleh ICSCB.

KUNJUNGAN HORMAT PENDAFTAR MBOT KE ATAS KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF BIOECONOMY CORPORATION

Jan 16, 2023

Antara tujuan kunjungan tersebut ialah menggalakkan pembangunan profesional kakitangan teknikal Bioeconomy Corporation melalui pengiktirafan oleh MBOT.

SESI PERJUMPAAN MBOT DAN TATI UNIVERSITY COLLEGE

Jan 11, 2023

Baru-baru ini, MBOT telah mengadakan lawatan ke TATI University College di Kemaman, Terengganu.

TAKLIMAT MBOT KEPADA PENOLONG PEGAWAI PERTANIAN

Jan 11, 2023

MBOT turut mencadangkan kerjasama dgn Kesatuan Penolong Pegawai Pertanian Jabatan Pertanian Semenanjung Malaysia (AGRASOU)

KUNJUNGAN HORMAT MBOT KE INSTEP, TERENGGANU

Jan 10, 2023

Kunjungan tersebut telah dikelola oleh En Kamarozaman Husin, Ketua Pembelajaran Teknikal Kecemerlangan manakala MBOT diwakili YBrs. Ts. Abdul Hafiz Mohamad Nor, Timbalan Pendaftar (Operasi) MBOT.